Diş implantı yani ağız içine uygulanan implantlar genellikle titanyum içerikli materyallerden oluşan suni diş kökü formundaki yapılardır.
Son yıllarda zirkonyum materyalinden de yapılmaya başlanmıştır. Zirkonyum diş implantları kırılmalara karşı daha dirençlidir. Uzun dönemde bazen titanyum diş implantlarında özellikle boyun kısmı dediğimiz bölgede kırık olabilmekteydi. Bu nedenle titanyum yerine zirkonyum materyali kullanılmaya başlanmıştır. Bu sayede kırılmaların önüne geçilebilmektedir.
Diş implantların uygulanmasında materyal seçiminin yanında diş implantının yüzeyinin de önemi büyüktür. Özellikle yüzeyinin SLA yüzey olması ve yüzey alanının lazer ile pürüzlendirilmesi ve yüzeyin hacim olarak arttırılması kıymetlidir. Diş implantı bu yüzeyin özelliğine bağlıdır. Bu yüzeyin steril edilmesi en önemli etkendir.
Diş implantı hazırlanırken en son paketleme kısmında; implant ve içine yerleştirilen paket steril edilmelidir. Sterilizasyonun amacı bakterileri temizlemektir. Diş implantın yüzeyindeki tüm mikropları özenle yok etmek için sterilizasyona önem vermelisiniz. Bu işlem (implantın sterilizasyonu) düzgün yapılmadığı takdirde, yapılan diş implantı bir süre sonra kendiliğinden düşer.
Sterilizasyon işleminin önemi kadar sonrasında paketlerin doğru koşullarda saklanması da çok önemlidir. Ayrıca sterilizasyon ile saklanan paketlerin belli bir ömrü olduğunu ve bunun dikkate alınması gerektiğini unutmayalım. Sterilizasyonun son kullanma tarihine özen gösterelim.
Unutmadan: Diş implantlarının bulunduğu paketin barkod numarasında bu tarihler açık bir şekilde yazmaktadır. Bu tarihlere özenle uymak gerekir. Son kullanma tarihleri geçmiş diş implantlarında da başarısızlık yüksek orandadır.
Kaybedilen dişin yerine uygulayacağımız diş implantının şeklide sonuç konusunda başarıyı etkiler. İlk üretilen diş implantlarını üretici ince ve yassı üretiyordu. Uzun dönemde üretilen bu implantların başarısızlık oranı çok arttığı için şekil üzerinde çalışıp gerçek kök formuna yakın bir şekle geçtiler. Bu da implantın başarısını doğrudan etkiledi.
Bu yapı: Diş implantının yerleştirilmesindeki önemi ifade eder. İmplant için hekimin açtığı yuva (kavite) düzgün değilse, diş implantının primer stabilizasyonu başarılı olmaz. Açılan yuva diş implantının çapından büyük ve geniş olmuş olabilir, özellikle hekimin buna dikkat etmesi gerekir.
İmplant yerleştirilirken sıkıştırlarak yerleştirilir. Diş implantı yerinden oynamaz. Primer stabilizasyonu iyi olan implantlarda başarı yüksek oranda artar.
Diş implantı üreticisinin önemi çok büyüktür. Bu işte ne kadar tecrübesi varsa başarısı da o kadar artmaktadır. Özellikle 1960 yıllarından beri birkaç firma implant üretimine başlamış ve üretime halen devam etmektedir. Bu firmaların elinde çok ciddi bilgi birikimi vardır.
Son dönemde ülkemizde de üretimler başlamıştır. Kesinlikle diş implantı üretimi desteklenmelidir. Bu bir sağlık konusu olduğu için ve doğrudan ağzımızı, hayatımızı etkilediği için çok dikkatli seçim yapılmalıdır. Doğru üreticilerin tercih edilmesi konusunda özenle çalışmak gerekir.
Diş implant fiyatı konusunda bazı firmalar çok rekabetçi olduğu için implantın fiyatını düşürebilirler. Sadece diş implantının fiyatına bakılmamalı kalitesi sorgunlanmalıdır. Aynı zamanda ürettiği diş implantının arkasında duran, 20 yıl sonrada da ürettiği ürün ile ilgili bir sorun yaşanırsa da daima arkasında duracak firmalar tercih edilmelidir.
Diş hekiminin implant üretimine yaklaşımına nitekim diş implant tedavisi yaptıracak kişilerde bu bilgilere önem vermelidir. Unutmayın! Diş implantı uzun ömürlü olmalı ve doğru uygulanmalıdır. Sizlerde diş implant tedavsi yaptırma kararı verdiğiniz zaman kalitesini, uzun ömürlülüğünü ve hekiminizi daima sorgulamalısınız.
Diş implantı uygulanırken kullanılması gereken en önemli parça aslında kemik içinde yuvayı açmak için kullanılan frezlerdir. Bu alet dönerek kemiği kesen metal parçalardan oluşur. Farezin keskinliği ve kemikte gereksiz hasar oluşturmaması doğrudan sonucu olumlu etkiler.
Diş implantı uygulaması yaparken farezler yeterince keskin değilse ve keserken yeterince su soğutma sistemi kullanılmıyorsa maalesef kemik kontrolsüzce ısınır. Kemik ısındığında bölgede nekroz olur yani kemiğin/dişin ölümü gerçekleşir. Kemiğin ölen parçaları ile diş implantının arasında bir yapışma yapmak pek mümkün değildir. Bundan dolayı zamanla o bölgede oluşacak enfeksiyona bağlı olarak diş implantı düşer.
Tecrübeli bir hekim yukarda saydığımız tüm kriterleri değerlendirir. Bu değerlendirme sonunda hazırlığını ve kontrollerini yapar. Daha sonra diş implantını uygulama aşamasına geçer.
Cerrah, implant için açacağı yuvayı istediği açıda ve pozisyonda gerekli genişlikte açar. Açma işlemi sırasında anatomik oluşumlara çok dikkat eder. Özellikle sinirlere ve sinüs boşluklarına özen gösterir. Dikkatli bir yuva işlemi sonrasında diş implantını doğru açıyla ve yinleri açıkta kalmayacak şekilde yerleştirir. Bu yerleştirme doğru olmazsa yine başarısızlık olur. Özetle: diş imaplantı tedavisinde, uygulamayı yapacak cerrahın tecrübesi ve el yeteneği çok önemlidir.
Diş implantı işleminden sonra dikiş işleminin doğru şekilde atılması ve primer kapatmanın sıkı ve güzel yapılması önemlidir. Cerrahi sonrası bölgeye artıklar ve bakterilerin girişini engellemek gerekir.
Diş implantı sonrası geçici diş konulurken implantın üzerine ters kuvvetler verilmemelidir. Eğer gereksiz ters kuvvetler gelirse bu kuvvet diş implantına zarar verebilir. Bundan dolayı gereksiz ters kuvvet oluşmaması için beslenmeye de dikkat etmek gerekir.
İmplant tedavisinden sonra protein ağırlıklı beslenirseniz yaranız daha hızlı iyileşecektir.
Cevap kesinlikle diş implantıdır. Bu aslında söyle bir soru at arabası mı otomobil mi? Teknolojinin ve bilimin bu kadar gelişmesiyle eksik olan dişin yerine aynısına en benzerini yapmak varken daha eski bir yöntem olan köprüyü yapmak bilime karşı gelmektir.
Eksik olan dişi yapmak için komşu iki dişi keserek yapılan porselen içerikli protezlerdir. Bu işlemi ağızdaki ömür boyu kalma potansiyeli en yüksek olan iki dişi keserek yaparız.
Bu iki diş eksik olan dişin de yükünü taşır. Uzun dönem de çevredeki dişlerde de travma oluşturur çünkü onlardan destek almaktadır.
Aynı zamanda dişlerin kesimi sırasında sinirlerde hasar oluşturur ve hassasiyet yaklaşık iki ay kadar sürer. Dişetlerinde de uzun dönemde de yüksek oranda hasar oluşturur. Sonuçta naturel dokunun yerine dışardan yabancı bir materyal koyuluyor. Bu nedenle yapılan köprü uzun dönemde farklı olumsuz durumlara sebebiyet verebilir. Düzenli olarak hekim kontrolü yapılmalıdır.
Ağzın kapanış şekli de değişebilir. Bu nedenle eklem problemleri oluşması da kaçınılmaz olmaktadır. Yapılan köprünün de rengini ayarlamak pek mümkün değildir. Zaman içinde dişlerin rengi değişir ama köprünün rengi değişmez. Bu da dişlerin zamanla birbirinden farklı renklerde görünmesine sebebiyet verir.
Ayrıca zaman içinde eksik olan dişin bulunduğu bölgede kemik erir ve çöküntü olur. Bu çöküntüden sonra ise besin kaçma sorunuyla ağız kokusu başlar. Köprü protezlerini 7–10 yıl içinde değiştirmeye önem verilmelidir.
Daha doku dostu materyaldir, diğer iki komşu dişi kesmeye veya ellemeye gerek yoktur. Sadece eksik dişin yerine uygulanır. Bu nedenle diğer dokulara zarar vermez.
Eksik olan dişin olduğu bölgede kemik erimesi olmaz ve aynı şekilde kalır. Bu nedenle de besin takılmaları yaşamazsınız. Ağzın kapanışı çok değişmez. Sebebi ise komşu tedaviyi uygularken komşu dokuları ellememeye özen gösteririz.
Diş implantında rengi tutturmak daha kolaydır.
Ağızdaki kuvvetlerin dengesi değişmez bu nedenle eklem problemleri de pek yaşamazsınız.
Yapılan tedavinin ömür boyu devamlılığı vardır. İmplant yapıldıktan sonra ömür boyu ağızda kalır.
Sigaranın hiçbir faydasının olmamasına rağmen inatla ve yükselen bir popüleriteyle içilmeye devam etmesi tam bir pazarlama başarısıdır. Sigaranın her nefeste inanılmaz zararları vardır. Aynı zararlar diş ve implantlar üzerinde de devam eder. Sigara dumanın içindeki toksik materyaller ve dumanın ısısı, yapılan diş implantını olumsuz etkiler.
Sigaranın zehirli gazları bakteri oluşmasına sebebiyet verir. Duman cerrahi sınırlardan kemiğe ve implanta ulaşır. Ulaştığı bölgede zararlı mikro organizmaları oluşturup hareketlendirir. Bu etki ile enfeksiyon gelişir ve diş implantı düşer. Aynı zamanda ağız içine çekilen sigara dumanın ısısı ise 37–60 C dir. Sigara emişi sırasında ki yaklaşık 2–3 saniye sürer, ağız boşluğuna 30–40 mm3 hacminde duman girer. İşte bu dumanın ısısal ve hacimsel etkilerinden dolayı diş implantı ve diğer dişsel unsurlar zarar görür.
Diş implantı cerrahisinden 1–2 gün önce ve işlemden sonra ilk 48 saat sigara kesinlikle içilmemelidir. Mümkünse cerrahi sonrası 1 haftaya çıkarılmalıdır. Dokuların iyileşmesini çok olumsuz etkilediğinden sigaradan dokular iyileşene kadar uzak kalmak gerekir.
Çürük, başarısız kanal tedavileri, travma ya da dişeti hastalıkları sebebiyle kaybedilmiş olan dişlerin yerine yerleştirilen vida veya kök şeklindeki titanyum ve zirkonyum gibi dokulara uyumlu materyallerden üretilen yapay diş kökleridir. Daha önceden kaybedilmiş bir dişin yerine yapılabileceği gibi çekilmesi gereken dişlerin yerine de aynı zamanda yapılabilmektedir.
Diş implantları estetik ve fonksiyonu yerine getirebilmek için sabit veya hareketli protezlere destek olarak yapılırlar.
Özellikle tek diş eksikliklerinde dişsiz bölgeye komşu dişleri kesip küçülterek köprü yapmak yerine tek dişe destek olmak için uzun zamandır sıklıkla kullanılmaktadır.
Dental implantların implant yapılmadan uygulanan protezlere göre avantajları;Daha naturel ve konforludurlar, uzun ömürlüdürler, çiğneme etkinlikleri çok daha üstündür ve yapıldıkları bölgedeki kemik erimesini durdururlar.
Herhangi bir üst yaş sınırı yoktur ancak ama çene gelişimini tamamlamış bireylere uygulanabilmektedir bunun için de en alt yaş sınırı 16-18 olmaktadır. Diş implantlarının uzun dönem başarısı sağlıklı dişeti ve kemik varlığına bağlıdır. İmplant operasyonları uygun kemik ve dişeti varlığında diş çekimlerinden daha konforlu ve kısa sürebilmektedir.
Diş çekimlerinden sonra oluşabilecek atrofi sebebiyle implant uygulaması öncesi sinüs yükseltilmesi kemik tozu uygulamaları gibi işlemler gerekebilir. Amaç yapılacak diş protezlerine doğru konumda destek verebilecek implantları yerleştirebilmektir.
Günümüz modern diş hekimliği uygulamalarında diş implantları sıklıkla ve güvenle uygulanan uzun dönem kullanımda hasta konforunu alternatif yöntemlere göre arttıran başarı oranı yüksek tedavilerdir. Diş kayıpları sonrasında implant tedavileri güvenle uygulanabilir.
Vidalı dişler ağıza yerleştirilen implantların üzerlerine takılan kaplamalar için söylenmektedir. İmplantlar dişlerin kök görevini görmektedir. Çene kemiğine vidalanarak yerleştirildikten sonra dişlerin takılabilmesi için üzerlerine ‘’kesilmiş diş’’ gibi fonksiyon gören ara parçalar (abutment) titanyum vidalar ile vidalanmaktadır.
Bu ara parçaların üzerine ağız içerisinde görünen dişler ya vidalanarak ya da yapıştırılarak sabitlenmektedir. Vidalanarak sabitlenen dişler hekim tarafından istenildiği zaman kolaylıkla çıkarılıp tekrar takılabilmektedir.
Yapıştırıcı ile sabitlenen dişler yapıştırıcı gevşediği zaman çıkarılabilmektedir. Vidalı dişlerin yapılabilmesi için farklı ara parçalar kullanılmaktadır ve bu protezlerin maliyetini arttırmaktadır, vida girişleri dolgularla kapatılmaktadır. Yapıştırma dişlerle estetiği sağlamak daha kolaydır.
Kullanan hastalar da protezlerini vidalı diş olarak adlandırsa da protezi implanta tutturan ara parçalar çoğu zaman çıt çıtlı protezlere benzemektedir. Ancak bu ara parçalar da yine implantların üzerlerine vidalanarak sabitlendiği için bu adlandırma çok da yanlış olmamaktadır.
İmplantlar çene kemiğine, ara parçalar (abutment) da implantlara ve dişler de ara parçalara vidalanarak sabitlendiği için tüm implant destekli dişlerin hastalar arasında vidalı diş olarak adlandırılması doğal olarak kabul edilmektedir.
Köprü protezleri ağızda bir veya birkaç diş eksikliğinde eksik bölgenin önündeki ve arkasındaki dişleri kesip köprü ayağı olarak kullanarak araya eksik dişlerin de yerleştirildiği protezlerdir.implant yapmak söz konusu olduğunda ise eksik diş bölgelerine yerleştirilecek implantlarla mevcut dişlerin küçültülmesine gerek kalmaz ve her diş kendi başına ağızda fonksiyonunu sürdürür.
Bazen de eksik diş sayısı mevcut dişleri destek alarak köprü yapamayacak kadar fazla olduğunda, köprünün en arka ayağındaki dişin kaybedildiği durumlarda, her dişe bir implant uygulanamadığında ya da tam dişsizlik durumunda dişlerden destek alınarak yapılan köprü protezlerine benzer şekilde aralıklı olarak uygun konumlara 2 ya da daha fazla sayıda implant yapılıp aralarındaki boşluklara da dişler yerleştirilir ve köprü ayaklarını implantlar taşır ve bu şekilde yapılan protezler implant destekli köprü protezi olarak adlandırılırlar.
Yan yana ve sayıca fazla implant yapmak yerine daha az ama yeterli sayıda implant uygulayarak hem komplikasyon riski azaltılır maliyet düşürülür ve hasta konforu da sağlanarak köprü proteziyle hastaya çiğneme konuşma ve estetik fonksiyonları geri kazandırılabilir.
Köprü yapılacak bölgedeki eksik diş sayısına göre yapılacak implant körünün diş sayısı da değişebilmektedir. En az 3 üyeli bir köprü olabileceği gibi tam apız implantlarda destek ihtiyacı olduğunda 14 dişe kadar üye sayısı artabilmektedir.
İmplant uygulamaları arttıkça implant markaları ve firmaları da artmaktadır. Uzun bir süre sadece ithal olarak üretilen implantlar kullanılırken teknolojinin ve dijital üretimin gelişmesiyle yerli üretim implantlar da piyasaya girmiştir.
Markanın bilinirliği, uzun süredir dental sektörde kullanımı, kemik entegrasyonunun yüksek olması, uzun vadede ara parçalara ihtiyaç duyulduğunda servisinin ve ulaşılabilirliğinin olması en iyi diş implantını seçerken dikkat edilmesi gerekenlerdendir.
İsviçre, Almanya, ABD, Kore, İsrail implantları güvenilirliklerini kanıtlamış uzun dönem kullanılan iyi diş implantlarının üretildiği ülkeler. Maalesef günümüz ekonomik koşullarında paramızın döviz karşısındaki değer kaybı hastaları daha uygun maliyetli implantlara yöneltmektedir, ancak bir kere yapılan ve çene kemiğinde hastayla beraber ömürlük olan bir materyalin belirli standartları taşıması kritik önem taşımaktadır. Ancak diş implantlarının başarısını sadece markaya bağlamak da doğru değildir.
En iyi diş İmplantının başarısı, hastanın genel sağlık durumuna, mevcut hastalıklarının kontrol altında olmasına, kemik ve dişeti sağlığına, ağız hijyenine, sigara kullanımına, yapılan cerrahi prosedürlere ileri cerrahi işlemlerin uygulanmasına, uygulayan hekimin tecrübesine bağlı olarak değişmektedir.
Yine tüm şartlar en iyi diş implantını uygulamayı sağlasa da hastaların düzenli kontrollerini ihmal etmemeleri rutin bakımlarını yaptırmaları da hem yapılan tedavinin takibi açısından hem de hijyenin sağlanabilmesi açısından önemlidir.
En iyi diş implantını yaparken hastaya en uygun protezin de seçilmesi ve implantların ona göre planlanması gerekmektedir. İmplant yaparken amacımız aslında hastamıza kaybettiği dişlerini tekrar kazandırmaktır. Doğru planlama uygulama ve bakım ile hekiminizin önerisiyle seçtiğiniz ve ağzınızda taşıdığınız implantlar en iyi diş implantlarıdır.
Diş implantı yapılacak hastanın öncelikle genel sağlık durumunun hekim tarafından değerlendirilmesi gerekir. Hastanın: sistemik hastalıkları, geçirilmiş rahatsızlıkları, kullandığı ilaçlar dikkatlice değerlendirilir.
Genel sağlık durumu uygun değilse öncelikle gerekli müdehaleler ve konsultasyonlar yapılır. İmplant uygulaması için sağlık durumu uygun hale getirtir. Bu aşamadan sonra detaylı ağız içi ve ağız dışı değerlendirmeleri hekim yapar.
Hastanın eksik diş sayısı konumu kemik erimesi varlığı mevcut yüz desteği ve yüz yüksekliği gibi kriterler değerlendirilerek hastanın ihtiyacı doğrultusunda hem uygulanacak protezin çeşidi hem de implantların sayı ve konumlarını hekim planlar.
Bu planlamada diş implantlarının daha öce diş çekilen yerlere mi yoksa çekile beraber mi yapılacağı da hekim tarafından değerlendirir. Planlama hastayla da hekim tarafından paylaşılır ve işleme geçilir.
İmplant cerrahileri çoğunluklu lokal anestezi altında yani sadece işlem yapılacak bölgenin uyuşturulmasıyla uygulanmaktadır. Ancak uygulanacak implant sayısı çok fazla ve işlem süresi de uzun olacaksa sedasyon ya da genel anestezi ile de işlemler uygulanabilmektedir.
Anestezi sonrasında implant yapılacak bölgeye implant yuvası hazırlarız ve yuvaya uygun çapta implant yerleştiririz. Üzerine dişetini iyileştiren bir başlık vidalarız. Bazen de implantı tamamen dişetinin içinde bırakarak bu şekilde iyileşmesi bekleriz. İyileşme sonrası ufak bir anestezi ile iyileşme parçasını vidalarız.
Bu durumda mevcut diş boşlukları şekillendirilerek implantlar buralara yerleştirilir ve kalan boşluklara kemik tozları eklenir.
İmplant cerrahilerinde dikiş atarız. Atılan dikişleri 1 hafta sonra alabilmekteyiz. Eriyen dikişler de hekim tarafından kullanılır ancak dikişlerin tamamen erimesi yaklaşık 3 haftayı bulur.
İmplant cerrahisi sonrası antibiyotik, ağrı kesici ve gargara hekim tarafından yazılır. İşlem sonrası hasta, anestezi etkisi geçene kadar yeme içmeye ara verir ve takip eden 3 gün çok sıcak/soğuk tüketimden kaçınır.
İmplantlar 2-3 ay kadar sonra üzerlerinin hekim tarafından kalıcı vidalı dişleri yapılır. Bu süreçte implant mukavemeti yeterli ise geçici dişlerle de mevcut boşluklar kapatılır: böylelikle hasta dişsiz kalmamış olur. Kalıcı dişlerin yapılma zamanı geldiğinde hasta kliniğe gelerek implantlarının ölçülerini aldırır ve hekimin uygulayacağı dişlerin sayısına göre 3 gün ile 2 hafta içerisinde kalıcı vidalı dişlerine kavuşmuş olur.
Genç yaşta hekim implant yapabilir ama genç yaştan kasıt nedir öncelikle onu iyi analiz etmek lazım.
Büyüme gelişimini tamamlamış her genç bireye diş implantını hekim uygulayabilir. Bazen çok erken çocukluk dönemlerinde diş implantı ihtiyacı azda olsa olmaktadır. Bu tür durumlarda geçici implantlar yapmak mümkündür.
Yapabilmek için bazen e-bilek grafisi alıp büyümenin tamamlanıp tamamlanmadığına bakıyoruz. Kemik gelişmesi yeterli ise artık uygulamamız mümkün oluyor.
Genç bireylerde seçilecek implantın markası da çok çok önemlidir. İnsan ömrünün yaklaşık 80 yıl olduğunu düşünürsek uzun uzun yıllar kullanılabilen ürünler seçilmelidir.
Uygulancak implantı doğru şekilde uygulamak hem birey hem düzenli gidilen hekim için çok önemlidir. Bireyin çene kemiğine uygun, diş etleriyle uyumlu ve tüm ağızla koopere bir uygulama yapmaya hekim özen göstermelidir.
Genç yaşta implant yapılırken bireyin psikolojisini de değerlendirmek gerek. Sonuç itibariyle genç yaşta vücudun içine yabancı bir madde yerleştiriliyor. Bazen genç insanlarda tepki olabiliyor. Konuyu iyi açıklamak gerekir. Eğer implant yapılmazsa ne olacağını iyi anlatmak gerekir.
Genç yaşta implant yaptıran kişilerin estetik beklentileri ileri yaşta diş implantı yaptıran kişilere göre daha fazladır. Bu nedenle yapılan dişin fonksiyonundan çok estetiğine bakıyoruz. Estetik başarı genç yaştaki bireyler için çok çok önem arz eder.
Genç bireylerin implant işlemleri sonrası kontrolleri de çok düzenli yapılmalıdır. Aslında yapılan implantın başarısı biraz da bu kontrollere bağlıdır. Genç bireylerin mutlaka düzenli bir diş hekimi olmalıdır.
İmplant yaptıran bireylerin genel olarak yorumu çok olumludur. Diş implantı yaptıranlarda en kritik konu implantın başarısıdır. Eğer başarılı ve doğru marka bir implant kullanılmışsa genel olarak tüm hastalar implant uygulamasından memnun kalmaktadırlar.
Yaklaşık 23 yıldan beri implant uygulaması yapılan bir klinikte hekimlik ile uğraşan birisi olarak söyleyebilirim ki implant yaptıran hastaların yüzde doksan dokuzu işlemden ve implantın başarısından memnunlardır. Memnun olmayan grup implantının başarısızlığından şikayet etmektedir. Diş implantının başarısı %99 dur.
Genel olarak ağızlarında hangi bölgede implant olduğunu unuttuklarını söylüyorlar. İmplant için çok iyi bir yorum. Bu bize adaptasyonun çok iyi olduğunu göstermektedir.
Diş implantı dişi iyi taklit eden bir yapı olduğu için bu yorumu duymak bizim için çok olumlu bir geri bildirimdir.
Gerçek dişin tüm fonksiyonlarını çok iyi yerine getirebilmektedir. Diş implantının yerine hekimin yapacağı alternatif diş protezleridir. Maalesef bu protezler gerçek dişi implant kadar iyi taklit edememektedirler.
konforları açısından ve ağız sağlıkları açısından iyi bir uygulama yaptırdıklarının çok farkındadırlar. İşlemin ağrısız olabilmesi ve işlem sonrası konforlarının bozulmaması bunda çok etkilidir. Yıllar önce yapılan implantlardan sonra hastaların ağrı ve ciddi şişlik problemleri oluyordu.
Bu nedenle yakınmalarla karşılaşabiliyorduk. Son dönemde yapılan implantlarda bu promlemler oluşmadığı için genel olarak implant yaptıran kişilerde yakınma şikayeti pek olmamaktadır.
Sonuç itibariyle diş implant uygulaması gerek en modern yöntem olması gerekse natürel dişi iyi taklit eden bir yapı olması gerekse işlem öncesi ve sonrası ağrısız işlem olması sebebiyle genel olarak hastaların yorumu pozitifdir. Pişman olan bir hasta görmediğimi söyleyebilirim.
Diş implantı ile ilgili yorum almak isteyen kişilerin araştırmasıdır. Genelde Google da arama yaparken diş implant ekşi , diş implantı ekşi , dişe implant ekşi , diş implant eksi gibi başlıklar yazarak yorum bulmaya çalışmaktadırlar.
Amaçları da diş implantı yaptıran yada fikri olan insanlara ulaşıp bu yorumları incelemektir. Diş implantı ekşi yazlıdığında ekşi sözlük sayfası genel olarak açılmaktadır.
Ekşi sözlük yazarlarının yorumlarını insanlar okuyarak bilgi edinmeye çalışmaktadırlar. Bu yorumları da çok iyi okumak ve değerlendirmek gerekir. Hastalıklar kişiye özgüdür. Hastalık değil hasta vardır lafı çok önemlidir.
Ekşi yazarlarından herhangi birinin yaşadığı deneyim elbette kıymetlidir.
Sizin yaşayacaklarınız çok daha farklı olacak. Bu nedenle özellik diş hekimi seçimini mutlaka referans ile yapmak ve deneyimlemek çok önemlidir.
sayfanın açılmasını beklediğinizde karşınıza ekşisözlük.com sayfası çıkmaktadır. Önce diş implantının ne olduğunu materyalini vs. açıklıyor. Daha sonra ise birkaç deneyim ve klinik tecrübeden bahsediyorlar.
Çeşitli yazarlar ve entryleri var. Bunlar ne kadar gerçekçi analiz etmek kolay değil ama yine de fikir veriyor. Ama sizlere tavsiyemiz bu okuduklarınızı başka noktalardan da bir kontrol etmenizdir.
Sizlerde yaşadığınız deneyimi: diş implant ekşi yazmasanız bile. Başka bir mecraya yada ilgili klinik veya diş hekiminin business hesabına yorum yapabilirsiniz.
Bu yorumu okuyan kişilere bekli ilham olursunuz ve insanların doğru işlemleri doğru hekimlere yaptırmasını sağlarsınız.
Tek diş implantı diş hekimliğinde en çok yapılan diş implant uygulamasıdır.
Hastalarımızın çoğu bize bazen dişini çektirmiş olarak bazen de bir dişinin çekimi gerektiği için gelirler. Bu durumlarda diğer alternatif genelde porselen köprü protezleridir.
Biz bu tür poselen köprü protezlerini çoğu zaman uygulamak istemeyiz.
Bu nedenle tek diş implantları çok uyguladığımız bir yöntemdir. Tek diş implantı yaptığımız hastalar vardır. İmplant yapılan kemik bölgesinde herhangi bir erime söz konusu olmuyor. Tek diş implantı yaparken dişi biz çekiyorsak aynı seansta tek diş implantını hemen yapıyoruz. Hazır çekim sonrası olşun boşluğun içine diş implantını yerleştiriyoruz. Bu sayede ikinci bir cerrahi işleme de gerek kalmıyor.
çoklu diş implantlarına göre çok daha fazladır. Çünkü tek diş implantı yapılıyorsa mutlaka diğer dişler vardır. Sağlıklı dişlerin olduğu komşu bölgeye implant yapıldığında enfeksiyon riski yok diyebileceğimiz kadar azdır. Bu nedenle tek diş impantları en başarılı implant uygulamalarıdır demek kesinlikle yanlış olmaz.
Tek diş implantlarında ki estetik başarı da çok fazladır. Tek diş implantlarında dişeti kaybı pek olmaz. Bu sayede yapılan tek diş implantı sonrası porselen kaplamanın estetiği de çok başarılı olmaktadır.
Özellikle papil dediğimiz iki sağlıklı dişin arasındaki üçgen dişetinin kaybolmamış olması estetik ve sağlık açısından çok faydalıdır.
Papil kaybolmayınca tek diş implantının üzerine yapılan porselen; gerçek natürel komşu dişin arasına yemek artığı kaçması gibi bir sorun da oluşmaz.
Son olarak tek diş implantları diş hekimliğinin en yüz güldüren implant uygulaması diyebiliriz.
Diş implantı fiyatı aslında günümüze kadar pek değişmemiştir.
2023 diş implant fiyatı Türk Lirası olarak artmıştır.
2020 yılında ortalama diş implantı; Avrupa ya da Amerika menşeili 600 Euro ile 1000 euro arasında değişmekteydi.
2020 yılında Amerika menşeili ortalama diş implantı fiyatları 600 Euro ile 1000 Euro arasında değişmekteydi.
2023 yılına gelindiğinde bu rakam 500 euro ile 800 euro arasında değişmektedir. Türk Lirası olarak baktığımızda ise rakam artmış görünmektedir. Ekonomik kriz sebebiyle tüm ithal ürünlerde sıkıntı yaşanmaktadır. 2023 diş implant fiyatları da bu ekonomik krizden etkilenmiştir.
Diş implantı 2023 yılı fiyatları Euro veya USD olarak hastaya büyük avantaj sağlamaktadır.
Şunu biliyoruz ki daha da uygun fiyatları beklemek doğru olmayacaktır.
Diş implantı 2023 yılı fiyatları mutlaka değerlendirilmelidir. Bu dönemde implant yaptırmak daha uygundur. Diş implantı 2020 yılında kesinlikle 2023’e göre daha pahalıdır.