İçindekiler

Beyazlatma Nasıl Bir İşlemdir?

Beyazlatma Nasıl Bir İşlemdir?

Dişler zamanla boya maddesi içeren gıdalar, içecekler ve sigara tüketimiyle beyazlıklarını yitirebilir. Bazen de sistemik hastalıklar veya kalıtsal durumlarla da bireylerin diş renkleri normalden daha sarı olabilir. Bu durumdaki dişlerin mevcut renklerini özel kimyasal ajanlarla veya lazerle açma işlemine beyazlatma denir.

Beyazlatma İşlemi Dişlerime Zarar Verir mi?

Beyazlatma işlemi diş minesinde bazı değişiklikler meydana getirdiği için dişe zarar verebileceği düşünülmektedir. Ancak mine kendini yenileyen bir organik yapı olduğundan zamanla tekrar eski halini alır. Belirli, makul periyotlarla beyazlatma işlemi uygulandığında dişe herhangi bir zararı yoktur.

Beyazlatma Yapınca Daha mı Çabuk Dişlerim Sararır?

Beyazlatma işleminin dişleri sarartıcı bir yan etkisi yoktur. Sadece işlemden sonra belirli bir süre yenilen ve içilen gıdalara dikkat etmek gerekir. Özellikle boyar madde içeren gıda ve içeceklerden uzak durmak gerekir.

Beyazlatma Sonrası Oluşan Hassasiyet Kalıcı mı?

İşlemden sonra aynı gün biraz hassasiyet olması beklenir. Bazen 24 saat kadar bu hassasiyetler sürer. Bunun sebebi kullanılan beyazlatma jellerinin dişte başlattığı reaksiyonlardır. Ancak sonrasında kalıcı herhangi bir hassasiyet olmaz.

Beyazlatma İşleminde Dişlerimin Rengi Ne Kadar Açılır?

Beyazlatma işlemi sonucu dişlerin rengi minimum 2 tona kadar açılabilmektedir. Tabi ki bu durum kişinin diş yapısına göre değişkenlik gösterebilir.

Beyazlatma da Lazer Kullanımı Var mı? Yeni Cihazlar Var mı?

Beyazlatma da lazer kullanımı vardır. Düşük diyotta lazerler dişe ısı vermeden beyazlatma ajanlarını aktive edebilmek için kullanılmaktadır. Mevcuttaki en yeni cihazlar şu anda kullanılmaktadır.

Diş Beyazlatma Fiyatı Ne Kadar?

Günümüz diş hekimliğinde artık estetik faktörlerde ön plana çıkmaya başladı. İnsanlar hijyenik bir ağzın yanında iyi görünen dişler ve gülme özgürlüğü ister oldular. Çoğu insan dişlerinin renginden şikayetçi olduğundan akıllara gelen ilk şey beyazlatma yöntemleri oluyor bu durumda. Diş beyazlatma işlemleri muayene ortamında hekimler tarafından yapıldığı gibi hasta tarafından evde de uygulana bilinmektedir.

Uygulama yöntemine göre fiyatlarda değişiklikler olmaktadır. Diş beyazlatmanın hekim kontrolünde yapılması en ideal yöntemdir. İnsanlarda genellikle işlem sonrası elde edilen beyazlığın ne kadar süre muhafaza olacağı merak edilir ama bu süre hastaların yeme alışkanlığı ve ağız hijyen korumasıyla doğrudan alakalıdır. Diş beyazlatma için kullanılan malzemeler çok çeşitli olup doku dostu olan onaylı ürünler kullanılması bu noktada en önemli unsurdur.

Diş beyazlatma işlemi klinik ortamında seanslar halinde uygulanmaktadır hastanın hassasiyet derecesine ve isteğine göre bu seanslar çok uzak olmayan zaman dilimlerinde istenildiği kadar tekrarlanabilir. Hastaların dikkat etmesi gereken şeyler işlemden sonraki haftalarda renkli asitli içecekler tüketmemek ve maksimum ağız hijyen korumasını yapmak olacaktır.

Son Blog Yazıları

İmplant Tedavisinden Önce ve Sonra Neler Yapılmalıdır?

Hastalarımızdan en çok aldığımız sorulardan biri olan implant tedavisinden önce ve sonra neler yapılmalıdır? sorusunun cevaplarını sizler için derledik. Hastanın…

Süt Dişlerine Tedavi Yapılmalı Mı?

Ebeveynlerin nasıl olsa düşecek dediği süt dişlerinde herhangi bir diş rahatsızlığı durumunda sorulan ‘ Süt Dişlerine Tedavi Yapılmalı? mı sorusuna…

DÜŞEN KÖPEK DİŞ YERİNE YENİSİ ÇIKAR MI?

Düşen köpek diş yerine yenisi çıkar mı? Köpek dişinin ağızdaki fonksiyonu nedir? Ne zaman köpek dişi oluşur ve hangi yaş…

Online Hızlı Randevu