İçindekiler

DİŞ BEYAZLATMA UZUN SÜRELİ KALICILIK SAĞLAR MI?

Diş beyazlatma uzun süreli kalıcılık sağlar mı? Dişler nasıl beyazlatılır? Diş beyazlatma tedavi yöntemleri hangileridir? Evde diş beyazlatmak mümkün mü?

Diş beyazlatma uzun süreli kalıcılık sağlar mı, sorusunun yanında diş sağlığına ve estetiğine önem veren takipçilerimizden gelen beyazlatma tedavileri ile ilgili önemli konulara bu sayfamızda yer verdik.

Diş Beyazlatma Nedir?

Diş beyazlatma etkili bir gülümsemeye sahip olmak, düzgün diş yapısıyla sosyal ortamlarda çekinmeden bulunmak isteyenlerin başvurduğu yöntemlere verilen isimdir. Diş beyazlatma evde ağız bakım yöntemleriyle veya gelişen diş hekimliği teknolojisi sayesinde özel araçla yapılabilen işlemlerdir. Diş beyazlatma işlemi çoğunlukla dişte meydana gelmiş lekelerin ve sararmanın giderilmesi için yapılır.

Dikkat çekici bir ağız görünümü hepimiz için oldukça önemlidir. Sağlıklı dişler toplum içinde özgüvenle hareket etmemizi, gülüşümüzü çekinmeden sergilememizi sağlar. Bunun yanında beyaz ve sağlıklı dişler genel sağlığımızı da ilgilendiren bir konudur. İltihapların neden olabileceği kemik kaybı ve kist oluşumu gibi sorunlar zaman içinde vücut sağlığımızı da tehdit eder bir hale gelebilir.

Evde Kalıcı Diş Beyazlatma Yolları

Diş ve diş etlerinizde ciddi rahatsızlıklar, gömülü veya çürük diş problemleri veya hekim kontrolü gerektirecek yapısal bozukluklar yoksa, basitçe uygulayabileceğiniz yöntemlerle dişlerinizde sağlıklı bir görünüm elde edebilirsiniz.

Düzenli Diş Fırçalama

Diş beyazlatmada diş fırçalamanın önemini hepimiz biliyoruz. Ancak burada dikkat edilmesi gerekilen konu dişlerin düzenli olarak fırçalanmasıdır. Farklı zaman aralıklarında (kahvaltından sonra, yatmadan yarım saat önce gibi) diş fırçalamak birçok diş rahatsızlığının önüne geçebilir. Doğru diş fırçalama tekniklerini öğrenerek günde iki kez diş fırçalayabilir, günde bir kere diş ipi kullanabilirsiniz.

Karbonat İle Dişleri Beyazlatma Yöntemleri

Diş fırçasına az miktar dökülecek karbonatla, sert hareketler yapmadan hafif ovalama hareketleriyle dişlerinizde beyazlık yakalayabilişiniz. Karbonatın diş beyazlatmaya katkısı olduğu bilinmektedir. Karbonat kullanımını aşırıya kaçmadan, farklı formüller uygulayarak kullanabilirsiniz. Karbonata biraz sirke ekleyerek biraz daha etkili bir hale getirebilirsiniz.

Muz Kabuğu Diş Beyazlatma Yöntemi

Muz kabuklarının iç tarafını hafifçe dişinize masaj yapar şekilde uygulayarak dişlerinizi temizleyebilir ve parlaklık kazanmasını sağlayabilirsiniz. Eğer bu yöntemi kendinize uygun bulmuyorsanız mevsiminde aldığınız çileği ezerek macun kıvamına getirebilir ve fırçanıza sürerek dişlerinize uygulayabilirsiniz.

Diş beyazlatma yolları yukarıda bahsettiğimiz yöntemlerle sınırlı değildir. Kendinize uygun bir evde diş beyazlığı yöntemi belirleyebilirsiniz. Gargara ile arada bir dişlerinizdeki bakterilerle savaşabilirsiniz.

Önemli olan yiyecek ve içeceklerin etkilerini dişlerinizden uzak tutmaktır. Hazır yiyecek ve içecekler, tütün mamulleri veya kahve/çay gibi alışkanlıklar diş beyazlığını azaltacaktır. Bundan dolayı düzenli diş bakımı yapmayı ihmal etmeyin.

Diş Beyazlatma Tedavileri

Gelişen teknolojiyle birlikte diş hekimliği yepyeni diş tedavi ve bakım yöntemleri kazanmaktadır. Günümüzde diş hekimliği yalnızca sorunlu dişlerin tedavisi ile değil, estetik gülüş tasarımı gibi birçok yöntemle ilgilenmektedir. Dişlerin beyazlatılması için birbirinden farklı yöntemler kullanılır.

Bleaching diş beyazlatma, sağlıklı bir ağız görünümü için en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Diş hekimleri tarafından uygulanması gereken bu yöntemde diş parlaklığı ve beyazlığı sağlayacak özel üretim jel ürünleri kullanılır.

Bleaching beyazlatma yöntemi evde ve muayenehanede olmak üzere iki farklı yolla uygulanır. Muayenehanede hekiminiz öncelikle sorunlu diş bölgelerini belirler ve öncelikle çürük gibi sorunlara müdahale edilir. Daha sonraki aşamalarda belirli seanslarla beyazlatma işlemi gerçekleştirilir. Özel üretim jeller ışın yardımıyla renk kaybı yaşamış dişlerin üzerine uygulanır. Bu işlem 30 ila 60 dakika arasında sürebilir. Herhangi bir ağrı veya acı hissedilmez.

Zirkonyum diş beyazlatmaysa son yıllarda ilgi gören çalışmalardan biridir. Zirkonyum diş yapısına benzeyen ve dayanıklı olan bir elementtir. Bu uygulamada diş beyazlatma ürünleri yerine doğrudan kaplama işlemi yapılır. Dişler doğal görünür ve gerçek dişlerden ayırt edilemez.

Diş Beyazlatma Uzun Süre Kalıcılık Sağlar mı?

Diş beyazlatma uzun süre kalıcılık sağlar mı, sorusuna kullanılacak yöntemlere göre farklı yanıtlar verilebilir. Ancak burada önemli olan kaplama veya temizleme sonrası dişlerinize göstereceğiniz özendir. Hangi yöntem kullanılıyor olursa olsun kalıcı diş beyazlığı sizin ağız temizliğine verdiğiniz önem nispetinde olacaktır.

Son Blog Yazıları

İmplant Tedavisinden Önce ve Sonra Neler Yapılmalıdır?

Hastalarımızdan en çok aldığımız sorulardan biri olan implant tedavisinden önce ve sonra neler yapılmalıdır? sorusunun cevaplarını sizler için derledik. Hastanın…

Süt Dişlerine Tedavi Yapılmalı Mı?

Ebeveynlerin nasıl olsa düşecek dediği süt dişlerinde herhangi bir diş rahatsızlığı durumunda sorulan ‘ Süt Dişlerine Tedavi Yapılmalı? mı sorusuna…

DÜŞEN KÖPEK DİŞ YERİNE YENİSİ ÇIKAR MI?

Düşen köpek diş yerine yenisi çıkar mı? Köpek dişinin ağızdaki fonksiyonu nedir? Ne zaman köpek dişi oluşur ve hangi yaş…

Online Hızlı Randevu