dentway-logo-son

Doktor Dişimi Çekti, Yeri Boş Kaldı Ne Yapmalıyım?

roundline

Doktor Dişimi Çekti, Yeri Boş Kaldı Ne Yapmalıyım?

Doktor Dişimi Çekti. Yeri Boş Kaldı Ne Yapmalıyım? Başlıklı yazımızda diş çekimi sonrası boş kalan diş etleri için yapılması gereken tedavi yollarından söz edeceğiz. Diş çürükleri sonrasında kaplama ya da dolgu gibi diş tedavileri uygulanmaktadır. Kurtarılması mümkün olmayan diş çürükleri çekilerek alınır. Dişin çekildiği yerde olan boşluk günümüzün modern diş tedavi yöntemlerinden biri olan implant diş tedavisi ile doldurulur.

Diş çekimlerinde boş kalan dişin yerini doldurmak için implant tedavisi en uygun tedavi seçeneklerinden birisidir. Kişilerin eksilen dişlerinin yerine yapay diş uygulaması için implant tedavisi uygulanır. İmplant, çene kemiğine yerleştirilen materyallerdir. Bir ya da birden fazla diş kayıplarında bu yöntem uygulanmaktadır.

İmplant Diş Tedavisi Nasıl Yapılır?

İmplant diş tedavisi uygulaması için öncelikle çene kemiğinin yapısı incelenir. Çene kemiğinde eksilen kemikler için kemik nakli işlemi yapılır. Titanyum vidalar çene kemiğine yerleştirilir. Çene kemiğinin protez dişi kaldıracak olgunluğa gelmesi için bir süre çene kemiğinin iyileşmesi beklenir. Sonrasında titanyum vidalar üzerine protez dişlerin yerleştirilmesi yapılır.

İmplant uygulaması lokal anestezi altında yapılır. Hekim tarafından detaylı bir inceleme yapılır. Çene kemiği ve diğer dişlerin ölçüsü dikkatli bir şekilde alınır. İmplantlar üzerine protez dişler takılır. Bundan sonraki süreçte iyileşme süresi beklenir.

İmplant Tedavisini Kimler Tercih Edebilir?

https://www.traditionrolex.com/26

İmplant tedavi uygulaması 18 yaşından büyük olan çene ve yüz gelişimini bitirmiş olan ve sistemik olarak implant için bir engeli olmayan kişilerde yapılabilir. İmplant tedavisinde başarı sağlamak için kişinin çene yapısının uygunluğu önemlidir. Çene yapısı bu tedavi için uygun olan kişiler işin implant uygulaması sorunsuz bir şekilde olabilmektedir.

Tedavinin kişi için uygun olup olmadığını belirlemek için röntgen filmi çekilir. Röntgen filmine göre kişinin çene yapısı incelenir. Çene yapısı dışında diyabet, kemik erimesi gibi çeşitli hastalığı olan kişiler için gerekli muayeneler yapıldığı ve sakınca görülmediği takdirde bu kişiler için de implant tedavisi uygulanabilmektedir. Bu kişiler için tedavinin uygun olup olmadığını uzman hekim belirlemektedir. Uzman hekimin önerileri doğrultusunda işlemlere başlanılmaktadır.

İmplant Tedavisinin Uygulama Aşamaları

Tedavinin uygulanma aşamaları da belli bir süreçten geçmektedir. Öncelikle kişi hekim muayanesinden detaylı bir şekilde geçer. Kişinin çene yapısı dikkatli bir şekilde incelenir. Dişin çekilme zamanına göre tedavinin süresi ve etkisi değişebilir. İyileşme ve bekleme süresi doktorun belirlediği süreler dahilinde olur. İmplant uygulandığı seans sonrası hastaya olası enfeksiyonları önlemek amacıyla antibiyotik ve ağrı kesici reçete edilir. Bölgeye dikiş atılarak kanama kontrolü sağlanır.

İmplant Tedavisi Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tedavi sonrası dikkat edilmesi gerekenler olarak bazı hususlar vardır. Pek çok tedavide olduğu gibi diş tedavilerinde de tedavi sonrasında bakım çok önemlidir. Hekimin reçete ettiği ilaçlar implant cerrahisinden sonra dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır. Olası ödemi önlemek amacıyla bölgeye dışarıdan buz uygulaması ilk 24 saat için değerlidir.  Ağız içi bakım ve hijyeni en iyi şekilde yaparak ağız, diş ve diş eti sağlığımızı en iyi şekilde korumaya çalışmalıyız.

Doktor kontrollerini normal zamanda olduğu gibi implant tedavisi sonrasında da büyük önem arz eder. Dişlerimizin periyodik bakım ve kontrollerini ihmal etmeden sağlıklı bir şekilde ağız içi bakımımızı sağlayabiliriz.

Online Hızlı Randevu