DÜŞEN İMPLANT TEKRAR YERİNE TAKILIR MI?

roundline

DÜŞEN İMPLANT TEKRAR YERİNE TAKILIR MI?

 Düşen implant tekrar yerine takılır mı? İmplant nedir? Kimler implant diş tedavisi yaptırmalıdır?

Düşen implant tekrar yerine takılır mı? sorusuyla birlikte, implant tedavisi ile ilgili hastalarımızdan bize gelen bazı önemli önemli sorulara da yanıt vermeye çalıştık.

İmplant Nedir? Ne İşe Yarar?

Düşen implant geri takılır mı, sorusuna yanıt aramadan önce implantın ne olduğunu bilmemiz bu konuyu daha iyi anlamamız bakımından yararlı olacaktır. İmplant hakkında halk arasında bilinen bazı yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak adına, implant nedir ve ne işe yarar gibi önemli başlıkları ele almakla başlayalım.

Diş İmplantı Nedir?

Diş implantı, gelişen diş tedavi yöntemleriyle güncel teknolojilerin bir araya geldiği özel bir uygulamadır. Eskiden kurtarılması zor durumda olan dişler yalnızca çekilir veya bilindik birkaç dolgu yöntemi uygulanırdı. Ancak özellikle ön dişlerde arzu edilen doğal diş görünümünü elde etmek pek mümkün değildi. Klasik protez çözümlerinin yerine geliştirilen diş impant tedavisi son yıllarda diş hekimliğinde önemli hale geldi.

Diş kaybı toplumda yaygın olan, bireyleri sağlık ve estetik yönden rahatsız eden bir sorundur. Kişinin sosyal yaşamda rahatça konuşamamasına, istediği gibi gülümseyememesine ve ağzını eliyle kapatmak zorunda kalacak kadar çekingenlik yaşamasına neden olan eksik dişlerin yerine kullanılan implant çeşitleri ile doğala yakın bir görünüm yakalamak mümkün.

Kısaca tanımlamak gerekirse implant diş, eksilen dişlerin yerine geçen özel üretim tıbbi aparatlardır. İmplantlar çene kemiğine takılan ve kök görevi gören vidalı yapılardır. Zarar görmüş veya eksik dişlerin kökü yerine geçen implant üzerineyse protez dişi takılır. Böylece eksik diş tamamlanır, doğal görünüme sahip olur ve vidalı kökü sayesinde diğer dişlere herhangi bir sorun oluşturmaz.

İmlant dişler titanyum adı verilen maddelerden yapılır. Titanyum ağız içi dokusuna uyumlu olduğu gibi aynı zamanda son derece dayanıklı bir maddedir. Gerek duyulduğunda zirkonyum maddelerinden yararlanılarak güçlü bir protez diş işlemi yapılabilmektedir.

Kimler İmplant Yaptırabilir?

İmplant yaptıranlar için öncelikli aranan şart kişilerin ağız/çene gelişimini tamamlamış olmasıdır. Bu nedenle yalnızca on sekiz yaşından büyük kişilere implant diş takma işlemi uygulanır. Hastalarda aranan diğer özellik ise çene yapısının implanta uygun yapıya sahip olmasıdır. Bu nedenle hekimler tedavi öncesi muayene yapar ve diş filmi sonuçlarını inceleyerek karar verir.

Kemiklerde erime gibi sorunu olanlar için implant diş tedavisi öncesi bu rahatsızlığı ile ilgili tedavi alması gerekir. Diyabet sorunu olanların hekimleriyle irtibata geçilmeli ve şeker düzeni sağlandıktan sonra implant uygulaması yapılmalıdır. Bunun yanında, kullanılan bazı ilaçların implant işlemi açısından risk oluşturup oluşturmayacağı diş hekimlerince tespit edilmelidir.

İmplant tedavisi tek seansta uygulanabildiği gibi 2 veya üç seansta da tamamlanabilir. Bazen hastaların diş implantına alışması süreci beklenir. Bundan dolayı implant uygulandıktan sonra üzeri protezle kapatılmaz ve tedavi bir sonraki seansa ertelenebilir. Bazı hastalardaysa implant takıldıktan sonra geçici kapama işlemi yapılır. Protezin implanttan hemen sonra takılıp takılmayacağı diş hekimlerinin vereceği karara bağlıdır.

İmplant ve daha birçok diş tedavisine dair görselleri İnstagram hesabımızdan inceleyebilirsiniz.

Diş İmplantı Düşer mi?

https://www.traditionrolex.com/36Diş implantının düşmesi sıkça rastlanan bir durum olmasa da, zaman zaman yerinden oynaması, çıkması veya gevşemesi gibi sorunlar gözlenebilmektedir. Bu durumun birçok nedeni olabilir. Nadiren yanlış yapılan tedavilerde diş implantı ile ilgili problemler ortaya çıkabilir. Kemiklerin erimesi ya da tam kaynamamasına bağlı olarak diş implantı sabitliğini koruyamayabilir.

Çene kemiğindeki sorunlara, dolayısıyla implantın yapısının bozulmasına neden olan bir diğer etken ise yeterli ağız bakımının yapılmamasıdır. Protez bir diş kullanılsa bile diş etlerinin bakım ihtiyacı devam edecektir. Ağız içinde bulunan zararlı bakteriler zaman içinde kökün yerleştirildiği kemik üzerinde sorunlara sebebiyet verebilir.

İmpantlarda bir sorun hissediyorsanız düşmesine neden olacak olumsuz durumlar meydana gelmeden hekiminizden yardım istemeniz  doğru olacaktır. Sorunlu implantlarda gevşeme hissi, kan gelmesi gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Bunun yanında implant bölgesinde renk farkları görülmeye başlanırsa, yine hekiminize başvurmanız gerekecektir.

Düşen İmplant Yerine Takılır mı?

Düşen implant yerine takılır mı, sorusuna yukarıda yanıt vermeye çalıştık. Gevşeyen, düşen ve enfeksiyonların meydana geldiği implantlara geç olmadan hekim müdahalesi gerekir. Diş hekiminiz gerekli görürse yeni bir implantın takılmasına veya enfeksiyonu temzilenerek, eksi implantın takılmasına karar verecektir.

Uzman diş hekimlerinden implant tedavisi almak için buradan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Online Hızlı Randevu