Dişlerimi Beyazlatmak İçin Hangi Doktora Gitmeliyim?

roundline

Dişlerimi Beyazlatmak İçin Hangi Doktora Gitmeliyim?

Dişlerimi Beyazlatmak İçin Hangi Doktora Gitmeliyim? Diş konusunda hassas olan kişiler için bu soru en çok merak edilen diş tedavileri hakkındaki sorulardan birisidir. Diş beyazlatma işlemleri çeşitli teknikler ile yapılır. Hepsinin amacı dişlerin tartardan temizlenerek bembeyaz yapıda olmasıdır.

Gülüş estetiğinde ön planda olan dişlerin görünümü oldukça önemlidir. Sağlıklı ve etkili gülüşler için dişlerin beyaz ve ışıltılı görünmesi ağız ve diş bakımına dikkat edenler için önemlidir. Dişlerin görünümü kişisel olarak öz güvenimizi de etkilemektedir. Bu nedenle de diş beyazlatma işlemi pek çok kişi tarafından önemsenmektedir.

Diş beyazlatma işlemleri klinik ortamda diş hekimleri tarafından yapılır. Hekim tarafından klinikte dişler mercek altına alınır. Öncelikle varsa tartar ve lekeler temizlenir. Dişlerin tamamen beyaz olması ise kişinin diş yapısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Diş yapısı sarı olan kişiler için isterlerse protez diş estetiği gibi uygulamalar yapılabilmektedir.

Diş beyazlatma işlemleri yapılarak dişlerin uzun süre sağlıklı ve temiz kalmasına yardımcı olunur. Bu amaçla diş temizliği yapılır ve dişler temiz ve bakımlı hale getirilir. Bu şekilde dişlerin estetik görünümde olmasın sağlanır. Gülüş estetiğinin ön plana çıkarılması açısından dişlerin beyazlatılması işlemleri yapılmaktadır.

Diş Beyazlatma İşleminin Zararlı Etkileri Var mıdır?

Diş beyazlatma işlemi konunda yapılan araştırmalara göre diş beyazlatmanın zararlarına ilişkin bir bilgi saptanmamıştır. Ancak küçük de olsa bazı negatif etkilerinin de olabileceği düşünülmektedir. Kalıcı olarak ise herhangi bir hasar oluşmadığı saptanmıştır. Uygulama yapıldıktan sonra diş minesi ya da diş dokusunda biraz hassasiyet olabilir. Bu da normal bir durumdur. Sıcak ve soğuğa karşı olan bu diş hassasiyeti bir süre sonra kendiliğinden geçebilmektedir. Bunlar dışında büyük çaplı bir risk durumu ya da olumsuz bir etki henüz saptanmış değildir.

Dişlerini beyazlatmak isteyen ve bu konuda tedirgin olan kişiler dişlerinin incelemesi yapıldıktan sonra kafalarındaki soruları hekime sorabilirler. Hekimin önerileri doğrultusunda diş beyazlatma işlemleri yapılabilir.

Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Diş beyazlatma yöntemleri olarak farklı pek çok yöntem bulunmaktadır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Ev tipi olan diş beyazlatma yöntemi
  • Klinik ortamda olan tek diş beyazlatma yöntemi
  • Klinik ortamda yapılan ofis tipi diş beyazlatma yöntemi
  • Zoom beyazlatma yöntemi
  • Ev ve ofis tipi diş beyazlatma yöntemi gibi pek çok diş beyazlatma yöntemleri bulunmaktadır.

Diş beyazlatma yöntemlerinin hangisinin size uygun olduğunu belirlemek için hekim muayenesi gerekebilir. Sizin dişinize en uygun yöntem seçilerek işlemlere başlanır. Diş rengi beyaza yakın olan kişiler için ev tipi beyazlatma yöntemi yeterli olabilmektedir. Dişleri sigara ve kahve gibi çeşitli nedenlerle sararmış olan kişiler için ev ve ofis karışımı beyazlatma yöntemi uygulanır. Dediğimiz gibi sizin için en uygun yöntem muayene sonrasında belirlenir. Hekiminizin önerisine göre sizin için en ideal yöntem belirlenerek diş beyazlatma işlemi başlatılır.

Diş Beyazlatma Nasıl Uygulanır?

Diş beyazlatma uygulaması için kişinin dişine uygun önce beyazlatma işlemi seçilir. Yönteme uygun şekilde işlemlere başlanır. Diş beyazlatma işlemleri genelde diş beyazlatma jeli sürülerek yapılır. Bu jel ile dişler yüzeyinde bulunan gözenekli mine ve dentin yapısındaki organik ve inorganik maddelerin giderilir. Bu şekilde dişlerin renginin açılarak beyaz tonda olması sağlanır.

Diş beyazlatma işlemi yapıldıktan sonra bu beyazlama süresi kişinin dişlerine verdiği öneme göre değişir. Beyazlatma işlemi yapıldıktan sonra renk zaman için kaybolur. 4 ve 6 ay arası birkaç seans tekrarlanırsa kalıcı olarak kişinin dişlerinin beyazlaması sağlanabilir.

Diş Beyazlatma İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş beyazlatma işlemleri öncesi ve sonrasında kişilerin bazı dikkat etmesi gereken hususlar vardır. Bu hususlara dikkat edildiği takdirde diş beyazlaması süresi kalıcı hale gelebilir. Öncelikle beyazlatma süresinde dişin rengine zarar veren çay, kahve ve sigara gibi içeceklerden uzak durulması gerekir. Eğer bu tür zararlı besinler kullanılmaya devam edilirse kişin dişleri yeniden renklenir. Tortu ve plak oluşumu devam eder ve dişlerde tartar oluşumu artar. Bunu önlemek ve dişlerin beyazlamasını en iyi şekilde sağlamak için bu tür ürünlerden uzun durulması çok önemlidir.

Diş beyazlatma işlemleri gülüş estetiği için tercih edilen işlemlerdir. Dişlerin beyaz renk yapısından uzaklaşmasın da rol oynayan çeşitli faktörler vardır: Sigara, alkol, çay ev kahve kullanım sıklığı, kullanılan antibiyotikler gibi faktörler bunlardan bazılarıdır. Genetik olarak kişinin diş renginin sarımtrak olması da bu nedenler arasındadır. Kişinin durumuna göre diş beyazlatma yöntemi uygulanır ve bu anlamda en iyi şekilde gülüş estetiği sağlanmaya çalışılır.

Online Hızlı Randevu